Jeg er særlig opptatt av at kommuner med sjøstripe og båtfolk i langt større grad skal ha langsiktige opplagringsplasser, forteller Ingjerd Schou (H).
KNBF vil i en serie intervjue ledende stortingspolitikere om deres forhold til båt, båtliv og båtpolitikk. Denne gang skal vi bli kjent med Ingjerd Schou fra Høyre.
Når og hvordan startet båtinteressen?
1976 med liten åpen Ranaplast 14 fot i Skjebergkilen. Byttet ut med snekke, Nidelv 24, og turer i Hvalerskjærgården og svenskekysten med barn og gode venner. Senere hytte og raskere båter, Askeladden 21 fot med utenbordsmotor.
Har du hatt flere båter opp igjennom tiden – og har du båt nå?
Akkurat nå er jeg tilbake til kajakker og småbåter.
Hvordan vil du beskrive eget båtliv?
Typisk godværs-båtfolk. Fra innlandet, men glad i sjøen.
Hva er det beste med båtlivet?
Sol, luft – og «kantene rundt», for å sitere Odd Børretzen.
Hva tenker du om begrepet «båtpolitikk»? Er det noe som opptar deg?
Jeg er særlig opptatt av at kommuner med sjøstripe og båtfolk i langt større grad skal ha langsiktige opplagringsplasser. Særlig i Oslofjorden-området er dette et samtaleemne! Det er bedre med båter under tak enn fylt opp garasjer og hager. Ikke alle har det. Dernest er det viktig at det er godt tilrettelagt for avfall fra båt. Her har kommuner et viktig arbeide å gjøre. Dernest tenker jeg at vrakpantordning er bra, men pris / kompensasjon bør være høyere slik at det blir attraktivt og et incitament for å rydde opp i båter som har sett nok av sjøen! Samt at skolering i sjø og båtvett kan intensiveres. Ikke bare for barn og unge, men også for de med båter «større enn båtvettet og ferdighetene».