Tre tips til en trygg båtsesong

Rett før vi blåser båtsesongen i gang, har vi bedt medlemmene i Båtforbundet om gode tips til en trygg båtsesong. Vi har fått over 180 gode råd som ble vurdert av tre jurymedlemmer; Endre Solvang, CFO i Båtforbundet, Siv Iren Larsen, regionstyre i Region Vest i Båtforbundet og Øyvind Stople, produkteier i Tryg forsikring. Her er de tre vinnertipsene:

Røykvarsler

Åge Bratshaug fra Bergen anbefaler å “alltid ha med en røyk- eller gassvarsler på overnattingstur.” Øyvind Stople fra Tryg heier frem dette rådet:

— Dette er et enkelt og utrolig viktig punkt som mange glemmer. Et slikt verktøy kan gi deg muligheten til å varsle tidlig. En båtbrann kan utvikle seg fort, og en røykvarsler gjør det tryggere å overnatte i båten. Har du en større båt, kan du vurdere om du trenger mer enn ett apparat.

Opplæring til alle om bord

Heidi Feyling fra Mandal har mange gode råd. Blant dem trekker vi spesielt frem oppfordringen om å øke kunnskapen blant alle som skal opp i båten:

“Man må forstå viktigheten av å lære opp alle om bord til å mestre båten og eventuelt feilsøke og hjelpe om motorer stopper. Vite hvor reservedeler oppbevares”, skriver Heidi. Siv Iren Larsen fra Båtforbundet støtter dette rådet:

— Vi er alle om bord en del av forebyggingen – og vi er sammen om å finne en løsning dersom noe går galt. Har du flere med deg som vet hva de skal gjøre når uhellet er ute, har hele mannskapet bedre sjanser til å komme seg helskinnet ut av en farlig situasjon.

Husk at du er et forbilde

Sølvi Berg Hestvik fra Kvammen synes at det er viktig å gå foran som et godt eksempel; “Vær godt forbilde for alle rundt, ikke gå uten redningsvest. Ha tilgang til livbøye og kasteline, og lær deg bruken av det.”

— Vi er opptatt av at våre medlemmer overfører god båtskikk til de rundt seg – og til kommende generasjoner. Å være ansvarlig kaptein betyr at du alltid har på deg redningsvesten, helst før du har kommet ned til kaien – og sørger for det samme for alle andre som skal være med på båttur.

Tryg vil takke for gode innspill og ønske alle en trygg båtsesong i år!

PS! Husk forsikringen:

Båtforbundet og Tryg har sammen utviklet en helt unik forsikringsavtale for deg som er medlem i forbundet. Du får 30 % rabatt på vår spesialtilpassede båtforsikring, og inntil 24 % rabatt om du samler de andre forsikringene dine hos oss. Du får rask og god hjelp når du trenger det, og veldig mange saker blir gjort opp med én gang. Les om dine fordeler på tryg.no.