Velkommen til Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag i Brattvåg!

Lørdag den 17. juni samler vi i Brattvåg både nødetater og forskjellige organisasjoner i for et fullspekket program og noen spektakulære øvelser.Arrangementet arrangeres hvert år i ulike båtforeninger tilsluttet KNBF med et klart mål: Å øke sikkerhetskompetansen og tryggheten for alle som ferdes ved og på sjøen.

Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag skal arrangeres i Brattvåg den 17. juni. Folk kan komme både sjøveien eller på landeveien da det er godt om plasser både for båter og biler.

En speaker vil gi nyttig informasjon og guider under arrangementet. Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag er et familiearrangement som kombinerer hygge med nytte på beste måte, og her vil alle lære mye om maritim sikkerhet og trygghet, samtidig som at de får noen spektakulære opplevelser og erfaringer.

Det blir også muligheter å komme ombord i redningsskøyta og for de minste, å bli med på tur med Elias. På programmet vil det også bli livredning, brannslukking,  pyroteknisk demonstrasjon, osv. og du får lære mer om redningsutstyr i båt.

Fullspekket program

Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag ble for første gang arrangert i Trondheim i 2019 med over 6 000 besøkende, og har blitt en stor suksess flere steder i landet. Nå kommer familiearrangementet med fokus på maritim sikkerhet til Brattvåg. Arrangementet er helt gratis for publikum å være med på.

Skal engasjere hele familien

Under dagen får publikum se forskjellige fartøyer som; Redningsskøytya, Eliasbåten, Brattvåg Brannstasjon Vannskutere, Politibåten, Røde Kors hjelpebåt, osv. og bla. se en spektakulær redningsaksjon med redningshelikopteret. (330-skvadronen)

Det blir mulighet for besøkende til å hilse på flere av nødetatene, og ta en nærmere titt på biler, båter og helikopteret som benyttes til formålet. Følg med på denne siden for oppdateringer med program og mer informasjon.

Myldredagane i Brattvåg:

I år samarbeider vi med Myldredagane der det også blir andre tilstelninger som burde passe for de flest som velger å legge turen til Brattvåg denne helgen.

Den offisielle åpningen av Myldredagane starter lørdag kl. 10:00 og gjennom hele dagen og utover søndagen med forskjellige tilstelninger men det blir et avbrudd av et par timer med fokus på det som omhandler Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag. Skolemusikk, Veteranbil kolonne, Sangkor, Hårshow, Trylleshow, Stand-up show og Myldredans.

Det blir flere stands med ulike demonstrasjoner og salgsboder med mat, kle, hudpleie, biler, mm.

Helikopterplass øverst, messeområde venstre og havneområde høyre
Helikopter-plass.
Øverst: Eliasbåt og andre vannaktiviteter 
Nest øverst: Brannbil med høyttaler 
Nede til høgre: Kaiplass for redningsskøyte 
Nede til venstre: Anvist plass for BSBF stand, evt på fortauet til venstre sammen med Brann.