Flott sikkerhetsdag i Sandnes

KNBF Region Sør arrangerte Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag i Sandnes Havn den 25. mai. Dette skjedde i samarbeid med Lura Båtforening og Sandnes Havn. Arrangementet ble markedsført i lokalaviser og i sosiale medier.

Sikkerhetsdagen ble åpnet av regionleder Leif Jørgen Klavenes og  ordfører Kenny Rettore. Speaker denne dagen var Endre Solvang, som intervjuet og presenterte anne samarbeidspartnere.

Tilstede var Rogaland Brann og Redning med mange brannbiler og gjennomførte dykkerøvelse der en person/dukke ble reddet opp fra vannet. Videre var Redningsselskapet på plass med både redningsskøyte og veldig populær Elias-båt for de minste.

Norsk Folkehjelp var på plass med ambulanse, sykevogn og demonstrerte hjerte/lungeredning. Gandal Idrettslag stod for deilig bevertning til publikum og Stangeland Skolekorps underholdt med flott korpsmusikk ved arrangementets start.

Jæren Maritime & Fritid solgte gummibåter og sikkerhetsutstyr, og Sandnes sjøspeidere lå til kai med Colin Archer-skøyta «Nordsjø» og tilbød tur for unge med både motor og seiljolle. Sjøfartsdirektoratet var tilstede og promotere viktigheten av sjøsikkerhet, mens Tryg Forsikring ga gode tilbud på båt- og øvrige privatforsikringer.

Til å passe på sikkerheten under dagen var erfarne vaktmannskaper fra Lura Båtforening på plass med flotte, gule vakt-vester.

Dette arrangementer ble dratt i land av en tolv mann stor prosjektgruppe ledet av Paul Tangen på en trygg måte. En stor takk går til KNBF Region Sør, Lura Båtforening og Sandnes Havn.  Været var på vår side med delvis sol og publikum koste seg med de ulike aktiviteter og tilbud.