Vellykket Sikkerhetsdag i Børsa Båtklubb

Båtforbundet (KNBF) region Trøndelag arrangerte en godt gjennomført Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag i flott sommervær søndag 2.juni. De tok over stafettpinnen etter 3 år med NMS på Grilstad Marina i Trondheim.

Godt oppmøte fra nærområdet i Børsa gjorde dette til en meget vellykket dag. Dette er det fjerde arrangement som er gjennomført i Norge så langt. Neste NMS er i Molde og gjennomføres lørdag 15.juni.

Speaker i Børsa var vår generalsekretær Stig Hvide Smith som åpnet dagen med å ønske velkommen til ordfører Gunn Stokke Haugen i Skaun Kommune.

Hun kom inn på med viktigheten av å ha en slik dag ved å peke på at vi har over en million fritidsbåter i Norge, og at det var viktigere en noensinne å fremme sjøsikkerhet for å kunne ferdes trygt på sjøen.

Marie Byberg i Redningsselskapet kom i sin redegjørelse inn på hvor viktig NMS er for forebygging og for trygge sikkerheten på sjøen. Hun redegjorde for at det var hele 10 drukningsulykker i Trøndelag i fjor. Og at de som var rammet var menn over 60 og som ikke brukte vest.

Eliasbåten gikk jevnt og trutt hele dagen og det var lang kø av barn som ønsket å komme seg ut på sjøen.

Skaun Brannstasjon var til stede med en flott brannbil som var populær for både vokse og barn.
Høydepunktet var med SAR Queen som viste hvor effektiv de er til å få opp folk fra sjøen. De landet etter dette oppdraget i Børsa Båtforening og hvor folk kom inn på nært hold og fikk snakket med redningsmannskapet. Noe som var svært populært.

Dagen inneholdt både med underholdning og musikalske opptredener. Og Børsa Båtklubb hadde ordnet med et godt tilrettelagt opplegg med salg av god mat og drikke.

I den store båthallen var det flere aktører som bidro med utstilling av båter og utstyr til å ha ombord i båten.

Skaun barne- og ungdomskor bidro til god stemning med musikalsk underholdning. Og var for anledningen kledd ut som sjørøvere.

Alle aktørene bidro til at dette ble en spennende dag. Sikkerheten ble god ivaretatt av stort antall vaktmannskaper.

Vi retter en takk til speaker til Stig Hvide Smith som bidro med å intervjue de ulike aktørene på en svært god måte.