Velkommen til Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag!

Arrangementet arrangeres av Båtforbundet (KNBF) hvert år i ulike regioner med et klart mål: Å øke sikkerhetskompetansen og tryggheten for alle som ferdes ved og på sjøen.

Med litt over en million fritidsbåter i Norge, er det viktigere enn noensinne å fremme sjøsikkerhet for å ferdes trygt på og ved sjøen. Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag er derfor et årlig arrangement rundt i Norge som tilbyr et fullspekket program og spektakulære øvelser for både små og store.

Under arrangementet kan du se og lære om alt fra eskimorulling med kajakk til redningsøvelser med redningsselskapet og 330-skvadronen. Du kan også se hvordan man utfører hjertekompresjoner og lære om ulike fasetter av sjøsikkerhet ved å besøke Brannvesenet, Redningsselskapet og Politiet. Merk at programmet kan variere fra region til region.

Trygg ferdsel på sjøen

Båtforbundets Sikkerhets- og Utdanningskomiteen (SUK) prioriterer sjøsikkerhet og gir et tydelig signal om viktigheten av trygg ferdsel til sjøs med et slikt arrangement. Ved å tar turen til ditt lokale arrangement vil Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag hjelpe deg med å øke din egen sikkerhetskompetanse og bidra til å gjøre deg tryggere på sjøen. Vi håper å se deg på arrangementet!

Bildegalleri og video fra tidligere arrangment. (Mer info fortsetter under video). 

Båtforbundet (KNBF) arbeider for at flest mulig av våre regioner skal gjennomføre arrangementer under benevnelsen Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag (NMS). Båtforbundet planlegger følgende arrangementer våren 2023:

12. mai: Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag, Sandnessjøen

14. mai: Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag, Holmestrand

04. juni: Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag, Trondheim (Grilstad Marina)

17. juni: Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag, Brattvåg (Myldredagane)

17. juni: Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag, Stavanger (Havnelangs)

26. august: Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag, Store Lungegårdsvann

August: Maritim Sikkerhetsdag, Kirkenes

Følg med på denne siden for oppdateringer med program og mer informasjon.

STØTT VÅRT ARBEID FOR SYNLIGGJØRING AV SJØSIKKERHET