70 år med livbøyen, gratulerer Tryg!

For oss i KNBF er det viktig å velge samarbeidspartnere som tar samfunnsansvar. Tryg som leverer forsikring til våre medlemmer, er nettopp en slik aktør. Selv om Tryg og KNBF er vidt forskjellige virksomheter, er det noe som forener oss – vi er begge to opptatt av sikkerhet og forebyggelse til sjøs.  Har du kanskje lagt merke til en av de 53 000 røde og hvite livbøyene som henger ved sjøen og ved vann og elver over hele Norge?

I år er det 70 år siden Tryg har satt i gang med å sette ut livbøyer. Den ikoniske livbøyen har reddet over 1 000 mennesker fra å drukne oppigjennom tidene. Vi gratulerer så mye med den spreke jubilanten!

Visste du?

Hvordan lages livbøyen?

Livbøyene er faktisk helprodusert i Norge i tre ulike bedrifter som utfører forskjellige ledd i produksjonen. Livbøyene blir først støpt av firmaet Polyform i Ålesund, før de får påmontert redningstau og refleks hos Vekst Ålesund. Etter det fraktes de til Grønneviken Industrier i Bergen som til slutt legger på maling og den siste finpussen.

Livbøyen blir ferdigstilt i Vekst Ålesund og Grønneviken i Bergen. Vekst Ålesund er en bedrift som er eid av Ålesund kommune og som tilbyr varig tilrettelagt arbeid til personer som ellers hadde havnet utenfor arbeidsmarkedet. Ved å jobbe med livbøyen får de ekstra mening med sin jobbhverdag.

Se filmen fra fabrikken: Slik lages livbøyen

Hvordan bruker du livbøyen?

Vet du hvordan du bruker livbøyen? Riktig teknikk kan redde liv! Slik går du frem med å bruke livbøyen!

Det finnes mye interessant stoff hos våre venner i Tryg. Les mer om livbøyen

Irene i Grønneviken har malt over 30 000 livbøyer.

Bruk dine fordeler

Som KNBF-medlem kan du nyte godt av spesielt gode fordeler hos Tryg. I tillegg til 30% på båtforsikring, får du inntil 24% rabatt på alle øvrige forsikringer. Les mer om dine fordeler hos Tryg!

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.