Båtinteresserte politikere: Lene Westgaard-Halle (H)

Lene Westgaard-Halle (H) drømmer om at neste båt blir en el-båt. Selv elsker hun frihetsfølelsen og det å kunne dra hvor man vil, puste frisk sjøluft og oppleve noe helt nytt hver gang.

KNBF vil i en serie intervjue ledende stortingspolitikere om deres forhold til båt, båtliv og båtpolitikk. Denne gang skal vi bli kjent med Lene Westgaard-Halle fra Høyre.

Når og hvordan startet båtinteressen?

Den er bokstavelig talt medfødt. Oldefar var kaptein og mormor er fra en øy langt, langt ute i havgapet på Helgelandskysten. Da blir båt viktig. Selv har jeg vokst opp ved Oslofjorden, og da jeg ble født var pappa på båttur utenfor Svelvik, og rakk så vidt frem i tide! Selv om pappa med årene mistet synet har båtinteressen fulgt både han og meg, men nå med meg ved roret og med ham som ivrig matros 🙂

Har du hatt flere båter opp igjennom tiden – og har du båt nå?

Ja, den første båten jeg husker fra oppveksten var en liten Skipsplast som jeg har mange gode sommerminner fra. I dag deler vi en Uttern med svigers som vi har liggende hjemme i Larvik, nærmere bestemt Stavern. For øvrig en fantastisk havn å ha båt i. Ikke bare for oss som bor der, men også for gjester. God mat og god service! Drømmen nå er at neste båt blir en el-båt. Jeg er lei både bråket og utslippene fra diesel og ser frem til å kunne snakke sammen ombord – også i fart.

I sommer besøkte jeg Bonseye som driver sightseeing med el-rib i Geirangerfjorden. Veldig spennende og utrolig behagelig!

Hvordan vil du beskrive eget båtliv?

Siden vi bor ved sjøen i båtfylket Vestfold er det en stor og viktig del av sommeren. Vi har en liten treåring som elsker livet på sjøen, så vi er ute så ofte vi kan både etter jobb, i helger og i ferier. Mye er selvfølgelig konsentrert langs Vestfoldkysten og ned til Sørlandet. Familien til mannen min er fra Holmesund i Arendal, og det byr på fantastisk båtliv.

Hva er det beste med båtlivet?

Frihetsfølelsen! Det å kunne dra hvor man vil, puste frisk sjøluft og oppleve noe helt nytt hver gang.

Hva tenker du om begrepet «båtpolitikk»? Er det noe som opptar deg?

Ja, men kanskje ikke i tradisjonell forstand. Jeg er opptatt av at flere skal få tilgang til båtlivet og at vi skal kutte utslippene også fra båter. 

Har du en eller flere viktige «kampsaker» innen feltet?

Ja, de to sakene jeg nevnte over. Båtlivet har vært forbeholdt noen få. Jeg er opptatt av at flere skal få oppleve det så mange av oss er så glade i.

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.