Ohoi – En tjeneste for fritidsbåter

Planlegger du en båttur langs kysten? Uansett hvilken type fritidsbåt du har, kan den nye tjenesten Ohoi være et nyttig verktøy for deg. Utviklet av Kystverket, tilbyr Ohoi essensiell informasjon for trygg og hyggelig båtliv. Med Ohoi kan du få tilgang til et bredt spekter av informasjon samlet på ett sted, noe som gjør det enklere å ta informerte beslutninger til sjøs.

Ohoi er gratis – og du finner tjenesten her.

Ohoi-tjenesten, tilgjengelig via BarentsWatch, er designet for båter som har begrensede instrumenter om bord, men som har en mobiltelefon tilgjengelig. Den tilbyr ulike funksjoner som forbedrer sikkerheten og navigasjonen din. En slik funksjon er ruteplanleggeren, som lar deg sjekke forholdene langs den planlagte ruten på forhånd. Ved å velge et punkt på kartet som er relevant for din posisjon eller ønsket reise, gir Ohoi informasjon som er avgjørende for sjøfarende:

  • Vindforhold
  • Bølgehøyder
  • Vannstand
  • Fartsgrenser
  • Nærmeste værstasjoner
  • Tidevannsinformasjon (inkludert flo og fjære)
  • Soloppgang og solnedgang
  • Skydekke

Les resten av artikkelen og få mer informasjon om Ohoi-tjenesten for fritidsbåter på Kystverkets nettside. Oppdag de mange nyttige funksjonene som tilbys, inkludert lenker, datasett, sanntids sjøtrafikk, vær- og bølgevarsler, nødsituasjonsinformasjon og ruteplanleggeren. Målet er å sikre trygghet og redusere ulykker på sjøen. Ta del i Ohoi-tjenesten og nyt en trygg båtsommer!