KNBF svært glad over en båtvennlig byrådsplattform i Oslo

KNBF har fulgt fremleggelsen av den politiske plattformen for det nye byrådet i Oslo, og er svært glade for at plattformen er tydelig på båtfolkets plass i byen.

– Vi har vært gjennom en periode, der vi har opplevd at båtlivet i Oslo har vært svært utsatt. Ved vedtaket for noen uker siden om full utbygging på Skøyen uten erstatningsplasser for de mange opplagsplassene som ville fjernes, var vi fortvilet, sier generalsekretær i KNBF Stig Hvide Smith. – Med denne nye byrådsplattformen ser vi en vilje til å sikre båtlivet i Oslo for nye generasjoner, og det er veldig bra, fortsetter Smith.

Om Skøyen/Sjølyst båtopplag står det i byrådsplattformen til Høyre og Venstre i Oslo at «byrådet vil sikre erstatningsplasser dersom båtplasser og opplagsplasser på Skøyen brukes til byutvikling».

– Dette er utrolig bra, og vil sikre at båtlivet i Oslo fortsatt kan være for alle. Et helt båtmiljø i Oslo trekker nå et lettelsens sukk, sier Stig Hvide Smith.

Videre står det i byrådsplattformen at «byrådet vil legge til rette for et aktivt båtliv blant annet ved å sikre båt – og opplagsplasser i regi av de kommunale båtforeningene».

– Dette viser at det nye byrådet vil samarbeide med våre foreninger, og det er vi veldig glade for. De mange frivillige som driver foreningene i dag ser frem til et godt samarbeid med Oslo kommune for å sikre folk rimelige båtplasser også i fremtiden, sier Hvide Smith.

I tillegg til byrådsplattformen, ble også en samarbeidsavtale mellom Høyre, Venstre, Frp og KrF lagt fram i dag, og her står det at man vil «Utarbeide en småbåtplan som skal sikre et båtliv og økt aktivitet ved utbygging ved fjorden». – Dette er også et veldig positivt punkt, som viser ambisjoner om å gi også fremtidige generasjoner opplevelsen av å bruke Oslofjorden, sier Hvide Smith. – Vi bidrar gjerne med innspill til denne planen, fortsetter han.

KNBF ser også at byrådet nå varsler store ambisjoner om å få Oslofjorden frisk. – Ingen mer mer opptatt av fjorden enn vi som bruker den  hele tiden. Båtfolket er beredt på å spille på lag med byrådet her. Dette er en stor dag for oss i KNBF som har jobbet så mye med disse sakene de siste årene. Vi er hørt, avslutter Hvide Smith.  

STØTT VÅRT POLITISKE ARBEID

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.