Verdens største plastryddeaksjon i Hardangerfjorden

rein hardangerfjord

Det som lett kunne ha blitt et sammenstøt, har nå endt i et strålende eksempel på hva som skjer når skjæringspunkt møtes, og gode gnister slår opp. Verdens største plastryddeaksjon skjer i september!

På Fjordtinget i fjor møttes Kenneth Bruvik og Erlend Haugarvoll. Erlend er leder for Lingalaks AS og havnæringen, som driver med matfiskproduksjon i Hardanger og Nordhordaland. Kenneth kommer fra miljøstiftelsen Framtidshavet, som er en samarbeidspartner av Båtforbundet (KNBF).

«Me berre gjer da!». «Og sidan den gongen har vi ikkje sett oss tilbake»

– sier Kenneth og ler.

Inspirert av hverandre på Fjordtinget, ble Kenneth Bruvik invitert til Lingalaks AS i fjor for å inspirere de ansatte til en ryddedag i nærområdet. Dette ble en suksess.

«Vi var høge på oss sjølve den dagen, og så sa eg litt på spøk om vi ikkje skulle rydda heile fjorden likeså godt?», seier Kenneth. Erlend Haugarvoll parerte raskt, men med alvor og sa; «Me berre gjer da!». «Og sidan den gongen har vi ikkje sett oss tilbake», seier Kenneth og ler. 

I kjølevannet av dette kan man nå invitere til Rein Hardangerfjord 15. september – verdens største plastryddeaksjon.

En ren Hardangerfjord

Ideene formet seg raskt, og verdens største ryddeaksjon på en dag to form. Målet er å få en så ren Hardangerfjord som mulig, derav prosjektnavnet Rein Hardangerfjord. Ryddeaksjonen er en del av et femårig prosjekt for å rydde fjorden.

Båtforbundet støtter prosjektet

Båtforbundet (KNBF) støtter opp om dette prosjektet. «Vi verdsetter arbeidet vår samarbeidspartner, Framtidshavet, har gjort i dette prosjektet. KNBF region vest er godt kjent med Rein Hardangerfjord og vil gjøre sitt for å hjelpe til», forteller Generalsekretær i Båtforbundet, Stig Hvide Smith.

Generalsekretær i Båtforbundet (KNBF), Stig Hvide Smith.

Båtforbundet er opptatt av miljø og bærekraft. Vi arbeider for et bedre båtliv – på naturens premisser. KNBF har en aktiv miljøkomité, og arbeider strategisk for å oppnå KNBF og FNs bærekraftsmål.

Dette er et viktig arbeid for miljøet sin del – for å gjøre det renere, mer bærekraftig og levedyktig. Ryddingen er også viktig for folket og folkehelsen i fjorden.

Fjorden Aid

Konsert og inspirerende program

I tillegg til aksjonen vil det være inspirerende arrangementer, internasjonale rundebordskonferanser, og ikke minst, Fjorden Aid, som er en gratis konsert for alle de som deltar i prosjektet og på ryddedagen. Her kommer det artister som treffer de fleste, og ikke minst en headliner av internasjonal klasse.

STØTT VÅRT ARBEID FOR MILJØET

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.