Bli med på Strandryddeuka

strandryddeuka

Vår samarbeidsparter, Hold Norge Rent, inviterer til nasjonal ryddedugnad 9.-18. september. 2022 er frivillighetens år, og Strandryddeuka er ett av signalarrangementene.

Båtforbundet (KNBF) har alltid miljø og bærekraft sterkt i fokus. Vi arbeider for et bedre båtliv – på naturens premisser. Vi har en aktiv miljøkomité, og arbeider strategisk for å oppnå våre og FNs bærekraftsmål.

Strandryddeuka er derfor et viktig tiltak vi støtter opp rundt. Vi håper så mange båtfolk, båtforeninger og frivillige som mulig kan bli med på dugnaden. La oss sammen ta vare på miljøet vi er så glad i.

Under kan du se en kort video om hva Båtforbundet (KNBF) har å si om dette tiltaket. Videoen er lagd i 2016, da het dugnaden «Strandryddedagen». Nå har det blitt til «Strandryddeuka». Det er flott å se at et slikt tiltak bare blir større og større.

Artikkel fortsetter under videoen

Geir Giæver fra Båtforbundet (KNBF) snakker om hvor viktig det er med denne dugnaden.

Norges største kollektive ryddedugnad

Strandryddeuka er Norges største kollektive ryddedugnad og ville ikke vært mulig uten landets frivillige. I år er det Frivillighetens år og Strandryddeuka er et av signalarrangementene som markerer hva frivillighet kan få til. Strandryddeuka har for mange blitt en tradisjon, og engasjerer et stort antall mennesker. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Alt fra små til store aksjoner bidrar til en renere natur. Ta med deg hansker og søppelsekk, og plukk du også!

Se informasjonsfilm fra 2016 om Strandryddedagen – Nå kalt Strandryddeuka.

Alle kan være en del av Strandryddeuka

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Selv små aksjoner bidrar til opprydning. Under Strandryddeuka bidrar barnefamilier, vennegjenger, bondelag og fiskerinæringen, friluftsråd, surfere, og mange, mange flere til en ren og vakker natur. Man trenger kun hansker, sekk eller pose og en plan for avfallshåndtering før man går ut og plukker søppel. Vi oppfordrer til rydding langs elver, innsjøer, strender, holmer, øyer, stier og i byrommet hele uka.

Temadager under Strandryddeuka

Strandryddeuka er inndelt i ulike temadager som kan være til inspirasjon, årets temadager er som følger:

Her er våre temadager i løpet av Strandryddeuka:

Fredag 9. september: Tur med mening ved Sognsvann, Oslo

Lørdag 10. september: Tur med mening Frognerseteren, Oslo

Søndag 11. september: Rydd på hjemmebane, padling med Drøbak kajakklubb

Mandag 12. september: Vi rydder på land i Hemsedal

Tirsdag 13. september: Idrettens dag

Onsdag 14. september: Rydd med jobben i Nærøysund

Torsdag 15. september: Barnas dag i Rosendal/Hardanger

Fredag 16. september: Studentenes dag i Stavanger

Lørdag 17. september: Strandryddedagen og den internasjonale strandryddedagen i Nordkapp og Lindesnes

Søndag 18. september: Vi rydder under vann i Mandal/Søgne

Dette er ikke et fast program som må følges, men bli gjerne med på de dagene som passer deg!

Trykk her for å laste ned materiell som du kan dele på Facebook, Instagram, nettsider eller nyhetsbrev for å inspirere flere til å bli med på Strandryddeuka.

STØTT VÅRT ARBEID FOR MILJØET