Må du som har en liten eller gammel båt ha forsikring?

båtforsikring

Du er vel forsikret, du som kjører båt? Selv om båten din er av lavere verdi, kan det vært smart å forsikre båten.

Den siste båtlivsundersøkelsen fra Kongelig Norsk Båtforening (KNBF) i 2018 viser til at nesten halvparten av småbåteiere ikke har noen form for forsikring. Flere tenker kanskje at hvis båten er gammel eller liten og har lav verdi, vil det ikke lønne seg å forsikre den. “Kjedelig om jeg skader båten – men det er ikke så farlig, den er bare en gammel jolle”. Høres det kjent ut? Husk at det kan oppstå uheldige situasjoner hvor du kan bli holdt ansvarlig for skade på andres båter eller i verste fall mennesker. Det kan koste deg dyrt.

Tryg vet hvor økonomisk belastende det kan være for en båteier å komme i slike situasjoner. Det er derfor naturlig at de, i samarbeid med oss (KNBF), inkluderer ansvarsdekning i båtforsikringene som tilbys medlemmer i Båtforbundet.

Ansvarsforsikring for båt gir deg ekstra trygghet

Ansvarsforsikringen vår i Tryg dekker rettslig erstatningsansvar som du som båteier kan pådra deg for skade på en annen person eller båt. Se for deg at du skal legge båten til kai og bommer litt slik at du treffer nabobåten. “Selv om du har råd til å ta tapet av båten, så kan kostnadene ved en ansvarsskade være veldig store”, sier produktsjef i Tryg, Øyvind Stople, og anbefaler: “Har du en båt, bør den i det minste ha ansvarsforsikring.”

Se rabatt på forsikring som medlem av Båtforbundet (KNBF) her!

Båt er ulikt bil

Hvem er ansvarlig for skader på sjøen? Det er ikke like lett å avgjøre som det er på bilveien. For bil gjelder objektivt ansvar som betyr ansvar uavhengig av skyld. For båt er det krav til uaktsomhet for at båtføreren skal bære ansvar. Har du fått påført skade på din båt av en annen båtfører uten at den andre har handlet spesielt uforsiktig, risikerer du å måtte dekke skaden selv. Det samme kan skje dersom skaden skyldes teknisk svikt i den andre båten. I slike tilfeller vil ikke motpartens ansvarsforsikring dekke skaden heller, og det kan være lurt å vurdere bedre dekninger når du forsikrer båten.

Ansvarsforsikringen inkluderer også dekning for rettshjelp dersom man kommer opp i en tvistesak knyttet til båten.

Enda bedre dekning?

Ansvarsforsikring er en rimelig måte å forsikre din gamle båt på. Som oftest koster forsikringen ikke mer enn et par hundrelapper i året. De fleste som forsikrer båten hos oss velger kaskoforsikring. Kasko dekker det meste som kan skje med din båt som synking, kantring, grunnstøtning, brann og tyveri med mer. Norske Sjø Båtforsikring som tilbys KNBF-medlemmer inkluderer alltid kaskoforsikring i tillegg til dekning ved personulykke. I tillegg kan den utvides med Norske Sjø – Båt Ekstra og Maskinskade. Da kjører du enda tryggere i båten!

PS. Du som er medlem i KNBF får ekstra bekymringsfri båttur med 30% rabatt på vår beste forsikring Norske Sjø Båt Ekstra, og 24% rabatt på øvrige forsikringer. Les om dine fordeler hos Tryg.  

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.