Båtinteresserte politikere: Heidi Nordby Lunde (H)

– Som Oslo-jente tenker jeg at båtpolitikk er byutviklingspolitikk. Å knytte byen og fjorden sammen er utrolig viktig for livskvaliteten i Oslo og muligheten for flere å kunne bruke den blågrønne byen vår.

KNBF vil i en serie intervjue ledende stortingspolitikere om deres forhold til båt, båtliv og båtpolitikk. Denne gang skal vi bli kjent med Heidi Nordby Lunde fra Høyre.

Når og hvordan startet båtinteressen?

Å kalle det interesse for båt er nok å strekke det litt, men har hatt forhold til båt siden jeg var liten. Hos familien i Troms fisket vi fra oldefars gamle robåt fra jeg var liten. Men det var først da familien kjøpte båt da jeg var rundt 12 år, at båtglede slo inn. Å bruke fine dager på sommeren til å tøffe rundt i Oslofjorden, stoppe på øyer og knauser, bade og spise, skapte mange gode sommerminner. Med vår type båtbruk var himmelen alltid blå og solen skinte hele tiden. 

Har du hatt flere båter opp igjennom tiden – og har du båt nå?

Har aldri selv hatt båt, men hatt i familien. Jeg har venner som har gode erfaringer med å leie seg inn i båtkollektiv, noe som definitivt er noe Gubben og jeg kan vurdere.   

Hvordan vil du beskrive eget båtliv?

Jeg har vel et typisk godværsforhold til båt. For noen er båtlivet en livsstil, hvor alt fra båtpuss, båtpass på dugnad og ut i sjø og vær er gøy. Jeg trives nok best med blå himmel og Chablis.

Hva er det beste med båtlivet?

Frihet. Det kjennes deilig med vind i håret, se og føle sjø og vann, senke skuldrene og nyte stunden.

Hva tenker du om begrepet «båtpolitikk»? Er det noe som opptar deg?

Som Oslo-jente tenker jeg at båtpolitikk er byutviklingspolitikk. Å knytte byen og fjorden sammen er utrolig viktig for livskvaliteten i Oslo og muligheten for flere å kunne bruke den blågrønne byen vår. Da trenger vi infrastruktur som legger til rette for at båtliv også er byliv og motsatt.

Har du en eller flere viktige «kampsaker» innen feltet?

Det er i så fall å gjøre fjorden tilgjengelig for flere, med både servicesteder, båtplasser og gjestehavner i indre- og ytre Oslofjord, men også flere ruter som kobler sammen indre Oslofjord. Nå bor jeg i Bjørvika, og ser frem til å få en rutebåt herfra!