Båtinteresserte politikere: Ivar B Prestbakmo (Sp)

Etter en del år med lite båtliv, ble Ivar Prestbakmo (Sp) båteier igjen i 2020. Det har han ikke angret på.

KNBF vil i en serie intervjue ledende stortingspolitikere om deres forhold til båt, båtliv og båtpolitikk. Denne gang skal vi bli kjent med Ivar B Prestbakmofra Senterpartiet.

Når og hvordan startet båtinteressen?

Båtinteressen har vært der siden jeg var guttunge, selv om ikke vi selv hadde båt, så hadde både kompiser og nabo det. Handlet først og fremst om fiske på fjorden og opplevelser på øyene i Sagfjorden i heimkommunen min Salangen. Som med flere mindre øyer gir mange muligheter for friluftsopplevelser med fjorden som utgangspunkt.

Har du hatt flere båter opp igjennom tiden – og har du båt nå?

Har båt nå ja!

Hvordan vil du beskrive eget båtliv?

Etter en del år med lite båtliv, så innebar 2020 med pandemi at jeg kjøpte båt etter at sønnen min i lengre tid hadde ønsket at vi skulle det. Han hadde da i noen år vært sammen med naboer og kompiser på fjorden og syns at det var på tide at vi også gjorde det i lag med egen båt. Noe som selvsagt var rett, så da ble det båt igjen i 2020.

Hva er det beste med båtlivet?

Er en flott og enkel måte å bedrive friluftsliv på. Fiske selvsagt, men ikke minst rekreasjon fra alt annet i hverdagen, og så er det noe av det beste med å bo i Salangen, fjorden og øyene.

Hva tenker du om begrepet «båtpolitikk»? Er det noe som opptar deg?

Opptar meg ja, fordi det er viktig at båt som en naturlig og viktig del av livet langs kysten av Norge gis mulighet for å være det også framover.

Har du en eller flere viktige «kampsaker» innen feltet?

Har nok flere, men viktigst i et litt overordnet perspektiv er å sikre både det uorganiserte og det organiserte friluftslivet sine muligheter langs kysten. Det handler om arealer og tilrettelegging for båtliv, båtforeningers aktivitet, småbåthavner osv. Arealpolitikk og ivaretagelse av mulighetene i kystsonen er viktige stikkord i den sammenhengen.

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.