Båtinteresserte politikere: Maria Aasen-Svensrud (Ap)

Maria Aasen-Svensrud (Ap) har vært aktiv jolleseiler, og nå nyter hun kos og hygge på fjorden med familie og venner.

KNBF vil i en serie intervjue ledende stortingspolitikere om deres forhold til båt, båtliv og båtpolitikk. Denne gang skal vi bli kjent med Maria Aasen-Svensrud fra Arbeiderpartiet.

Når og hvordan startet båtinteressen?

I familiens Alo Mikkel på Oslofjorden. Så tilbrakte jeg barne- og ungdomsårene som aktiv jolleseiler (optimist, Europa og snipe).

Har du hatt flere båter opp igjennom tiden – og har du båt nå?

Har hatt mange joller og motorbåt. Nå har jeg ingen båt, men sniker meg med venner når anledningen byr seg.

Hvordan vil du beskrive eget båtliv?

Veldig aktivt frem til jeg la jolleseilinga på hylla. Nå kun for kos og hygge på fjorden med familie og venner.

Hva er det beste med båtlivet?

Natur, sjø, hav og himmel. Å være tett på elementene. Jeg liker det tekniske ved seiling og få båten frem kun ved bruk av naturen. Jeg liker best når det blåser godt. Seiling gir en god mestringsfølelse!

Hva tenker du om begrepet «båtpolitikk»? Er det noe som opptar deg?

En miljøvennlig og bærekraftig forvaltning av båter er viktig. Et trygt båtliv og en nullvisjon for dødsfall på sjøen er noe jeg jobber for. Så mener jeg at båtplasser og plass på land må være lagt tilrette slik at vanlig folk har anledning til å benytte tilbudet. 

Har du en eller flere viktige «kampsaker» innen feltet?

Se forrige spørsmål. Og som Horten-patriot er jeg stolt over Hortens interesse for Forsvarets veteranbåter, med KNM Narvik i spissen. Dette er en viktig del av vår kulturarv og jeg løfter stadig tema politisk når det er nødvendig.