Vrakbåter til besvær

Tema: Vrakbåter som et forurensingsproblem i Oslofjorden
Debatten ble streamen og lagret her: https://fb.watch/js7JQb80UG/

Hundrevis av fritidsbåtvrak ligger på bunnen av Oslofjorden og langs kysten fra Oslo til Tofte, og dette har skapt et alvorlig miljøproblem og er en skyggeside av å være en av verdens største fritidsbåtnasjoner. Torsdag 23. mars ble det arrangert et frokostmøte på Oslofjordmuseet for å diskutere hvordan vi kan håndtere vrakene av fritidsbåter i Oslofjorden.

Arrangementet ble holdt i samarbeid med Oslofjordens Friluftssråd, Museene i Akershus – Oslofjordmuseet, og ble støttet av Slemmestad lokalsamfunnsutvalg. Møtet ble også strømmet live på Facebook.

Under møtet diskuterte deltakerne hvordan båter havner på bunnen av fjorden og hva slags innvirkning de har på miljøet. De tok også opp spørsmålet om hvem som har ansvar for å fjerne båtvrakene når eieren ikke er kjent. Det ble også drøftet om et obligatorisk småbåtsregister ville være en løsning på problemet.

Det var fullt hus og engasjerte folk både i salen og på scenen. Offentlig obligatorisk registrering av småbåter må nok være en del av løsningen.

Debatt deltakere:

Oslofjordens Friluftsråd

Asker kommune

Nesodden kommune

Ordføreren i Asker – Lene W. Conradi

Cathrine Kjenner Forsland – Arbeiderpartiet

Båtforbundet – KNBF

Kambo Marina

Budstikka

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.