Utstillingen «Fra vrak til perle» i museets havn

Sommeren 2023 skal Oslofjordmuseet vise utstillingen «Fra vrak til perle» i museets havn. I den forbindelse er de på jakt etter båteiere som har pusset opp eller restaurert slitne båter eller regelrette vrak, og som kunne tenke seg å ha båten sin i museumshavna deres denne sommeren. De har ti plasser til rådighet. Hver båt vil få et informasjonsskilt. Der vil de vise et bilde av hvordan båten så ut før restaureringen startet og skrive noen ord om prosessen. Det som blir tydelig for publikum er at det ligger mye omsorg og engasjement bak «perlene». Båten kan brukes gjennom hele sommeren og båtplassen er gratis. Det koster heller ingen ting for publikum å se utstillingen.

Årets utstilling i museumshavna er del av museets særlige oppmerksomhet om vrakbåtproblematikken. Vrakbåter – forlatte båter – er en stor miljøutfordring i Oslofjorden. Det finnes mange svar på dette miljøproblemet. Ett av dem kan handle om å gjøre gjenbruk og sirkulærøkonomi mer populært.  

For mer informasjon besøk hjemmesiden deres her: https://mia.no/oslofjordmuseet