Farsund er Årets båtkommune 2023

Farsund kommune er vinner av Årets båtkommune 2023 for sin tilrettelegging for fritidsbåtlivet, både for innbyggere og turister.

Farsund har gjort seg bemerket flere ganger for sin populære gjestehavn, og nå får kommunen som helhet pris for sitt arbeid mot båtfolket.

Dette er sjette gang prisen deles ut, og i fjor vant Holmestrand kommune. Tildelingen foregikk under Fritidsbåtkonferansen i Haugesund. I juryen sitter representanter fra Båtforbundet, Kystverket, Norboat, Telenor Kystradio og Båtens Verden, og vurderingen bygger på data fra kommunene og båtfolket selv gjennom KNBFs medlemsforeninger over hele landet.

I begrunnelsen står:

«Årets Båtkommune tildeles en kommune som viser fokus og evne til å tilrettelegge for fritidsbåtlivet, både for kommunens innbyggere og tilreisende. Årets pris går til en kommune som nettopp gjør dette. Til tross for sitt relativt lave innbyggertall bruker kommunen store ressurser på fritidsbåtliv. Kommunen har også en tilrettelagt skjærgård med fortøyningsbolter, toaletter, renovasjon og en aktiv skjærgårdstjeneste. Gjestehavna er også blitt et yndet turistmål blant annet takket være en velkjent «vektervandring». Vinneren av Årets båtkommune 2023 er Farsund kommune.»

Tidligere vinnere:

Kristiansand kommune (2017)
Arendal kommune (2018)
Midsund kommune (2019)
Bodø kommune (2021)
Holmestrand kommune (2022)

Foto over: Ordfører Arnt Abrahamsen og vekter Elin Salvesen, tok i mot prisen av Stig Hvide Smith – generalsekretær i KNBF. Foto: Lise Kalstad, Båtsans.no

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.