Vellykket Sikkerhetsdag i Holmestrand

Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag (NMS) ble arrangert med strålende vær den 14. mai på Dulpen i Holmestrand, og dette var første gang arrangementet fant sted i Oslofjord-området. Arrangementet ble organisert av KNBF Region Øst og Holmestrand Småbåthavn, med det overordnede formålet å rette oppmerksomheten mot sjøsikkerhet, ettersom vi ikke har råd til å miste noen liv. Årlig mister vi i gjennomsnitt 30 personer i fritidsbåtulykker i Norge.

NMS i Holmestrand var en familiedag der mange foreldre og barn deltok. Noen av deltakerne var erfarne båtfolk, mens andre ikke var det. Barna fikk muligheten til å oppleve en rekke spennende båter langs kaien, som inkluderte bøyekasting hos Tryg, en redningsskøyte fra RS, Elisa-båt, Skjærgårdstjenesten, Røde Kors-båt og Kystvaktens minste båt. På stand-området kunne barna lære om livet i havet, sjøvett, miljøarbeid og glede seg over lakrisbåter og sukkertøy.

De voksne kunne få sin oppblåsbare redningsvest sjekket av RS, lære om sjøsikkerhet hos KNBF, få opplæring i førstehjelp (HLR) hos Røde Kors, motta forsikringstilbud hos Tryg og nyte en vaffel i kiosken til Round Table Norge. «Klar for sjøen»-kampanjen ble fremhevet av KNBF Region Øst på deres stand, der budskapet var moderat alkoholinntak – Ekte kapteiner drikker kaffe. Vi unngår å drikke alkohol mens vi styrer båten, men en ankerdram er tillatt.

Det ble gjennomført en omfattende programplan under arrangementet, som varte fra kl. 11:00 til 15:00. Speaker Endre Solvang annonserte alle aktiviteter, inkludert øvelser for å håndtere mann over bord-situasjoner, oppskytning av nødraketter og røykbluss, og barna fikk også prøve å bruke brannsprøyten sammen med Kystvakten. Mellom disse hendelsene ble det gjennomført informative intervjuer med RS, Kystvakten, Røde Kors, Skjærgårdstjenesten og Daniel, som hadde padlet langs hele Norskekysten på vel 60 dager.

Vi vil gjerne takke daglig leder i Holmestrand Småbåthavn, Bernt Eriksen, som var den lokale lederen for hele arrangementet. Han sørget for den nødvendige infrastrukturen, som bord, stoler, strøm, lydanlegg og toaletter.

Det må også nevnes at vi hadde håpet at både redningshelikopter fra 330 skvadronen på
Rygge (motorvedlikehold) og Sjøpolitiet var sterkt savnet. Men alt i alt fikk de fremmøtte en
fin og opplevelsesrik dag der man satte sjøsikkerhet i fokus. Nedenfor kan du se bilder fra
sjøsikkerhetsdagen i Holmestrand.

STØTT VÅRT ARBEID FOR SYNLIGGJØRING AV SJØSIKKERHET