Uklokt å kaste ut båteiere uten dialog

Byrådspartiene AP, MDG og SV går inn for å kaste ut over 1700 eiere av fritidsbåter fra Bestumkilen uten tilby noen form for kompensasjon eller erstatningsplasser. Planforslaget virker å være basert på mange feil og mangler, uten kunnskapsinnhenting eller medvirkning fra berørte parter. Byrådet har også hindret en dialog og unntatt sentrale saksdokumenter fra offentligheten.

Planforslaget indikerer også at tidligere lovet erstatningsplasser ikke lenger er nødvendig. Deres løsning er å samle 1500 båter i en «helårs» boblehavn uten noe areal for båtpuss og annet vedlikehold. Alle fasilitetene på land til Oslo Motorbåtforening vil bli «jevnet med jorden», uten noen form for erstatning eller kompensasjon.

Båtforeningene er ikke mot utvikling av Bestumkilen, men har forsøkt å samarbeide med kommunen i mange år, uten å få til en dialog. Dette har blitt formidlet i høringsinnspillene fra foreningene. Båtforbundets oppfatning er at disse hensynene ikke er ivaretatt i arbeidet med planforslaget.

Båtforeningene har ikke blitt gitt noen alternativer for erstatningsplasser, og det virker som om byrådspartiene bak planforslaget ikke har tatt hensyn til konsekvensene av å kaste ut så mange båteiere uten å tilby kompensasjon eller erstatning. Dette er en uklok beslutning som vil ha store negative konsekvenser for mange mennesker.

Generalsekretæren Stig Hvide Smith i Kongelig Norsk Båtforbund oppfordrer byrådspartiene AP, MDG og SV til å revurdere planforslaget og åpne opp for en reell dialog med båtforeningene. Det er viktig å finne en løsning som ivaretar både natur, friluftsliv og båtfolket på en god måte.

Vi oppfordrer også alle båteiere som blir berørt av denne saken til å engasjere seg og gi sin stemme til kjenne. Det er viktig at byrådspartiene hører på oss og tar hensyn til våre behov og interesser i denne saken. Sammen kan vi jobbe for å finne en løsning som ivaretar alle parter.

Kilde finner du ved å klikke linken her.

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.