Suksessen gjentas i september – Rein Hardangerfjord

Foto: Redningsselkapet besøker Båtforbundet (KNBF) sin stand.

I september i fjor ble verdens største ryddeaksjon gjennomført i Hardangerfjorden i Vestland fylke, Rein Hardangerfjord. 2381 frivillige fordelt på 168 ryddeaksjoner deltok og 20,2 tonn med plast ble ryddet bort fra den 178 kilometer lange fjorden. I september gjentas suksessen og KNBF er støttespiller også i år.

I 2022 deltok medlemsforeninger og selvstendige medlemmer i ryddeaksjonen, og dette er vi stolte av. KNBF Region Vest deltok også på arrangementet. KNBF Representanter var tilstede på arrangement kvelden før rydde-dagen.

Flere foredrag ble holdt på det spektakulære stedet «Salmon Eye» i fjorden utenfor Rosendal. Her var det foredrag av blant andre NORCE, Miljøvernforbundet, Havforskningsinstituttet og Hold Norge Rent. På selve Rydde-dagen stilte KNBF med stand utenfor Folgefonnsenteret hvor aksjonen hadde sitt hovedkvarter. Det var spennende å følge med på utviklingen i aksjonen samt å knytte enda sterkere kontakter til blant annet Redningsselskapet.

«Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe» er det et ordtak som heter. I fjor fortalte
organisasjonen HoldNorgeRent hvorfor ryddeaksjoner er så effektfulle. De trakk frem 3 elementer:

  • Opprydding
  • Kunnskapsinnhenting
  • Bevisstgjøring og holdningsendring

For 2023 håper vi enda flere båtforeninger bidrar slik at en ny rydderekord kan settes enda en gang. Ta gjerne kontakt dersom dere som båtforening eller du som enkeltmedlem har spørsmål eller trenger hjelp.

Og dersom du er i marinaen eller i en rolig lun havn og rydder – så er det enkelt å registrere
ryddingen og funnene i appen «Rydde».

God tur!