Advarer mot sprengkulden – Dette bør du gjøre med båten

Båtforbundet (KNBF) advarer medlemmer og båtfolket mot sprengkulden som kommer!

Generalsekretær i Båtforbundet Stig Hvide Smith er bekymret foran sprengkulden som er varslet innover landet vårt, og han håper båtfolket har sikret båten/motorrommet med frostsikring.

Frostsikring: En nødvendig beskyttelse mot ekstrem kulde

-Alle bør ha en frostvakt, råder han, når gradestokken synker så langt ned som det er meldt i disse dager. I øst kan vi få ned mot -25 kuldegrader, og -50 kuldegrader nordpå.

Det er nesten i det seneste laget å sikre båten nå, men hvis du ikke har sørget for å frostsikre når du tok opp båten, bør du gjøre det nå!

Rimelige alternativer for frostbeskyttelse

Det finnes mange gode løsninger på markedet og flere rimelige løsninger du kan ta i bruk. Med priser fra 330,- for 125 watt, og oppover er dette en billig forsikring.

Varmerør og frostvakt: Effektive verktøy mot frostskader

Et alternativ er varmerør / frostvakt, som er en ekstremt effektivt og økonomisk varmekilde for båten. Den kan være nok til å holde mindre rom, som motor, fri for frost og kondens om vinteren. Med en frostvakt kan temperaturen holdes over frostfritt nivå for å forhindre frostskader.

Enkel nødløsning: Bruk av lyspærer og frostvæske

Om du ikke har mulighet til frostvakt kan selv en lyspære på 60 watt være til hjelp. Det er også smart å helle litt frostvæske der det kan samles vann (unntatt i vanntanken som vi håper alle har tømt og luftet godt før vinteren).

Presenningssjekk: Hindre kollaps med riktig snøfjerning

En annen ting som også er viktig er om snøen har lagt seg på presenningen, sørg for at det ikke er noen utposninger som gjør at kalesjen kan kollapse. Få slått vekk alle utposninger, og tenk på vekten som kan komme når været snur om.

Sikkerhetsfokus: Vinterutstyr på båten er avgjørende

Et lite obs, obs, er at på denne tiden av året er det svært viktig å bruke redningsutstyr, som flyte- eller redningsvest, for det kan være svært glatt på båten og bryggene, om den ligger på sjøen i vinter.

Tenk sikkerhet, ta ingen unødige sjanser.