10 ting du bør ha med på jolleturen

Elise bor i båt og er til daglig ute med jolla. Her er noen ting du bør ha med på jolleturen hvis du skal på et litt lenger strekke.

🦺 Redningsvest: Det er pålagt å ha på seg redningsvest hvis båten er under 8 meter. Faller du i vannet kan den redde livet ditt!

Bensin: Det anbefales å ha en reservetank eller å fylle opp den interne tanken på motoren i tillegg til en ekstern kanne. Husk at bensin er ferskvare og bør byttes ut hvis den har stått en stund, helst ikke eldre enn et år avhengig av lagringsforholdene.

🚣‍♂️ Årer: Årer er nyttige å ha med, spesielt for joller med påhengsmotorer hvis motoren skulle svikte.

🪣 Lensepumpe/ausekar: En lensepumpe eller ausekar er viktig for å fjerne vann fra båten før avreise, for å unngå våte gjenstander ombord og for å unngå unødvendig vekt som kan gjøre båten tyngre og tregere.

🛢️ Olje til bensin: Dette gjelder hovedsakelig for 2-taktsmotorer. Mengden olje som skal tilsettes avhenger av motorens årstall. Det anbefales å fylle opp med 1,5-2% olje av den totale mengden bensin. Det er lurt å rådføre seg med forhandleren angående riktig mengde.

🔊 Håndholdt VHF-radio: En håndholdt VHF-radio er en viktig backup, spesielt hvis mobiltelefonen ikke har dekning. Den gir også muligheten til å kontakte andre båter i nærheten i nødstilfeller.

Anker og tau: Anker og tau er nyttige for å sikre båten til land eller for å ligge i ro mens man fisker

🗡️ Lommekniv: En lommekniv er praktisk å ha om man skulle få tau i propellen eller trenger å utføre raske justeringer på motoren.

Dødmannsknapp: En dødmannsknapp, også kjent som kill switch, er viktig for å stoppe motoren hvis man faller over bord. Det anbefales å alltid ha den festet på seg når man er i bevegelse med båten.

🔦 Navigasjonslys: Navigasjonslys er viktig for å bli sett på vannet, spesielt når det begynner å bli mørkt. Det anbefales å ha med et sett, spesielt for mindre båter, for økt synlighet og sikkerhet.

Les mer om Elise her!

God tur!