Sikkerhetsdag med stort program i Sunnhordland

Lørdag 15. juni arrangerte KNBF Region Vest og Rommetveit Båtlag såkalt Nasjonal Maritim Sikkerhetsdag. Den fant sted i havna til det lokale båtlaget, som rommer om lag 450 båtplasser og er kanskje den største fritidsbåthavn mellom Stavanger og Bergen. Formålet med dagen var å sette sjøsikkerhet i fokus og lære alle gode holdninger og trygg ferdsel til sjøs.

Selve arrangementet varte fra klokken 12-16 og hadde et omfattende program. Åpningen stod Stord Musikklag for sammen med varaordfører Øyvind Kyvik. Deretter fulgte en orientering om det omfattende programmet av havnesjef Ole Dramdal:

 • Musikk innslag ved Stord Musikklag, Årstein Tislevoll og Olav Fjell med orkester.
 • Elias-båt for barna
 • Populære BjørnIs fra brannetaten var på plass
 • Linekasting for barn
 • Kuletippekonkurranse
 • Palleløp i på vannet
 • RIB-tur på fjorden for både den fartsglade og barnefamilien
 • Vannscooter-tur
 • Redningsøvelse – samspill mellom Kystvakta, RS og Røde Kors

Speaker for dagen var Endre Solvang fra Båtforbundet mens nestleder i KNBF Region Vest, Roald Stigum Olsen, gjestet sikkerhetsdagen med tale. Det var laget til et stort arrangementsområde der et omfattende antall aktører viste seg fram:

 • Stord Brann og Redning
 • Kystvakta med «KV Tor» og mob-båt
 • Redningsselskapet
 • Stord Røde Kors
 • Norsk Folkehjelp
 • Stord Dykkerklubb
 • Sunnhordland Maritime Museum
 • Båtforbundet
 • Tryg Forsikring
 • Sjøkompetanse
 • Skjærgårdsservice
 • Fitjar Båt
 • Åsheim Slipp
 • Larsstø Båt & Maskinservice
 • Vestlandsbryggen
 • Sjøfartsdirektoratet
 • Kystverket

Trott Idrettslag stod for salg av alskens deilig mat, is og drikke. Det var rigget til kjekke sittebenker i telt for et stort og interessert publikum. Været var på arrangørens side denne dagen med opphold og delvis sol. Og sikkerheten var satt i høysetet med 10 sikkerhetsvakter med fine gule vester under hele arrangementet. Båtforbundet vil særlig takke Ole Dramdal og Terje Johan Stensletten for deres innsats med å planlegge og dra i land dette vellykkede allmennyttige arrangementet for første gang.  Likeledes vil vi takke alle dugnadspersoner både fra Stord  og Rommetveit Båtlag.