Vellykket Maritim sikkerhetsdag i Molde

Lørdag 15/6 gjennomførte region Nordvest sammen med Molde Båthavnlag en vellykket Maritim sikkerhetsdag. 

I strålende sommervær kom anslagsvis 2000 besøkende til det flotte anlegget til Molde Båthavnlag. Her fikk store og små oppleve og prøve forskjellig redningsutstyr. Arrangørkomiteen hadde fått tak i alt av redningsetater til å delta i løpet av dagen. De besøkende så frem til å overvære Redningshelikopter Sar Queen fra 330 skvadronen i aksjon. 4 ungdommer var klar til å hoppe i sjøen for så å bli heiset trygt opp i helikoptret. Moldes flotte badestrand Retiro var klargjort til landingsplass. Ca 1 time før helikoptert skulle komme, måtte helikopteret sette kurs ut i havet for en reell redningsaksjon. Desverre for oss, men heldigvis for de forulykka. 

Da måtte plan B iverksettes, og det var å få tak i helikopteret fra luftambulansen. Jan Tore Westad i arrangørkomiteen gjorde en strålende jobb med å klare oppgaven. Alle besøkende fikk overvære en flott overflyvning og landing på badestranden. Også luftambulansen måtte i reel aksjon. Etter ca 10 min på bakken måtte helikopteret sette kurs mot et fjell nær Volda, hvor det hadde vært en fallulykke. Vi var uheldige med at det oppstod ulykker. Samtidig er det trygt å vite at det alltid er noen som rykker ut dersom sånne situasjoner oppstår.

Programmet fortsatte og en redningsaksjon ble demonstrert ute på fjorden. Redningsselskapets lokale båt Gideon og Norsk Folkehjelps vannscooter fikk plukket opp flere personer i redningsdrakter.

Kystvaktens KV Njord med redningsbåter, Redningsselskapet, Norsk Folkehjelp avd. Hustadvika, Molde Røde Kors, Molde Brannvesen, Ambulanser og den nye ambulansebåten Romsdalsjenta, Langset Maritime og Politet var de som deltok innen sikkerhet. 

Brannbamsen Bjørnis var et veldig populært innslag for de minste. Barna sang og danset sammen med den populære bamsen. De fikk også komme på scenen og klemme og hilse på. 

En båttur med Eliasbåten var også veldig kjekt for barna. Der var det kø fra start til slutt.

Til stede var Båtforbundets samarbeidspartner Tryg forsikring og marinaleverandør VikØrsta. Sammen med lokale båtforhandlere dannet de en liten båtmesse. 

Molde Seilforening og Romsdal Kystlag var til stede med egne båter. Et fint innslag som var med å skap en fin ramme for dagen.

Region Nordvest hadde ordnet konkurranse med quiz for barn og voksne. Flotte premier fra av lokale butikker, samt våre samarbeidspartnere Watski og GS Bildeler hvor våre medlemmer har rabatt.

En stor takk til alle deltagere og særlig til Molde Båthavnlag for et flott samarbeid. Vi håper at alle fikk økt sin sikkerhetbevisthet når en ferdes på sjøen.

Region Nordvest