Tørvikbygd på strandryddetoppen

Tørvikbygd Båtlag i region Vest, med 34 medlemmer stilte mannsterke opp på Strandryddeuken.

De ryddet til sammen 6,7 kilometer strandlinje og samlet inn 30 sekker med marint avfall, ca 300 kilo.

Vi tok aksjon etter invitasjonen fra KNBF, registrerte oss på appen «rydde» og inviterte alle medlemmene til å delta. Til sammen 20 små og store strandryddere deltok, så dugnadsånden var stor denne lørdagen, forteller Arve T. Kolltveit, i båtlaget.

Båtlaget dekket området fra Saltkjelen til Straumstein i Tørvikbygd, både ved hjelp av 3 – 4 båter og ved at medlemmer gikk langs strendene. De hadde også to dykkere med på laget.

-Etter dugnaden hadde vi en trivelig stund med kaker, saft og kaffe på flytemoloen, sier Arve.

Moloen, som Tørvikbygd Båtlag nylig har fått montert ved fergekaien, er åpen for allmennheten, er tilrettelagt med sittegrupper og det er ofte sosial omgang her, også med reisende som fra fergen.

Bergen og Omland Friluftsråd med utlånsbåt

Sveinung Toppe, som jobber med marin forsøpling i Bergen og Omland Friluftsråd (BOF), kan opplyse at det så langt har blitt registrert 70 ryddeaksjoner, hvor 24 000 meter strand er blitt ryddet av totalt 650 frivillige.

Antall kilo som er blitt ryddet og registrert så langt er hele 11 tonn. I tillegg er det mye avfall som er blitt ryddet uten å bli registrert på nettet.

-Mange båtforeninger i regionen har deltatt og det har vært høy aktivitet og strålende innsats fra alle som var med, forteller Sveinung Toppe.

BOF har kjøpt en 17 fots Pioneer Multi med en 70 hk motor, som skal lånes ut til strandryddere,

slik at de lett kan komme seg i land i trange viker og frakte bort avfall. (Foto til høyre)

-Båten kan lånes ut til alle som organiserer strandrydding og båtkompetanse. Ett båtlag kan gjerne ha den tilgjengelig et par uker for litt innsats i eget område, understreker Sveinung.

BOF holder til på Helleneset nor for Bergen Sentrum og du kan lese mer på nettsidene: Bergen og Omland Friluftsråd (bof.no)

Du kan også ta kontakt via: sveinung.toppe@bof.no

Region Nordland

Foreløpige tall fra Nordland er så langt 40 ryddeaksjoner, hvorav 21 var registrert digitalt, med til sammen 3106 kg søppel.

-Dette tallet vil oppdateres etter hvert, sier Sari Cunningham i Hold Norge Rent.