Båtforbundets septik policy

BÅTFOLKET TAR ANSVAR

«KNBF støtter nåværende generelle tillatelse til tømming av båtseptik mer enn 300 m fra land i åpent farvann. Innerst i fjorder og i andre miljøutsatte farvann bør ansvarlig kommunene kunne fastsette tømmeforbud innenfor gitte områder, f.eks. en kartgrense. En forutsetning for å innføre tømmeforbud er etablering av tømmestasjoner som bør være koblet til det offentlige avløpsnettet.  Det bør foreligge dispensasjon for båttyper som ikke har og ikke kan installere båttoalett. For båter der det kreves tilpasning av tømmeanordning, må det gis rikelig med overgangstider/år.»

——————————————————————————————————————————————————–

Vi har en meget hyggelig utvikling med stadig flere fritidsbåtbrukere. Med økt trafikk følger også økte utslipp. I åpent, godt sirkulert farvann er septik neppe et stort problem, men våre behov må også dekkes i skjermet og mer lukket farvann.

Følgelig er det bare en vei å gå, og dette krever tømmestasjoner.

Tømmestasjoner er en sår mangelvare over hele landet! I Osloregionen er det kanskje verst, men dette er et nasjonalt problem i lukket farvann. Ikke bare er det mangel på stasjoner, men de man har fungerer ofte ikke.

Hvem som skal ha ansvar for tømmestasjoner en politisk sak. Trolig er det kommunene som må ta ansvar for eget farvann. Avtrede er stort sett ikke et problem til lands, og til vanns burde vel situasjonen være den samme?

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.