Holmestrand er Årets båtkommune 2022

Holmestrand kommune er kåret til Årets båtkommune i 2022, blant annet for arbeidet med å tilrettelegge og prioritere fritidsbåtlivet ovenfor innbyggere og turister.

Årets båtkommune deles ut hvert år til en kommune som har satt fritidsbåtlivet på agendaen, og som tilrettelegger for både innbyggere så vel som for turister. Det er Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) som står bak prisen, og i juryen sitter representanter fra Båtens Verden, Norboat, Kystverket og Telenor Kystradio.

I sterk konkurranse med kystkommuner i Norge, går i år prisen til Holmestrand kommune. Prisen ble delt ut under Fritidsbåtkonferansen i Haugesund denne uken.

Holmestrand er en kommune i vekst og fremstår som attraktive for båtinteresserte. Kommunen har over tid jobbet med utvikling av båthavner og gjestehavn i sentrum, og de fleste av innbyggerne får tilbud om egen båtplass. Blant annet driftes gjestehavna av de to lokale båt- og seilforeningene, som også sikrer lokal innflytelse. Holmestrand har liten ventetid for båtplass, og havneanleggene er i stadig utvikling. Nå står blant annet nedgravde beholdere for avfall med kildesortering, etablering av septiktømming og søknad for lading av elbåter for tur. Holmestrand kommune fremstår som fremoverlente og miljøtenkende for å tilrettelegge for båtlivet i kommunen, og er vinneren av Årets Båtkommune 2022, melder juryen.

Tidligere vinnere

Kristiansand kommune (2017)

Arendal kommune (2018)

Midsund kommune (2019)

Bodø kommune (2021)

For mer informasjon, kontakt:

Stig Hvide Smith, generalsekretær i KNBF

stig@knbf.no, telefon: 478 29 200