KNBF på Arendalsuka

arendalsuka

Arendalsuka er blitt et svært viktig samlingspunkt for alle partier hvor sentrale politikere ønsker å være til stede. I og med at vi var proaktive overfor dem, viste det seg at det var lett å komme i dialog og de vi fikk kontakt med lovte at vi skal få anledning til å møte dem på Stortinget. Som et første steg ba de om at vi tar kontakt.

For øvrig var det overraskende hvor stor interesse de sentrale politikerne viste oss og forståelse for våre «hjertesaker».

Programmet i Arendalsuka er veldig omfattende og mange av utstillerne gjorde dette fra egne båter. Det er ingen tvil om at det er verdifullt med deltakelse – vi høstet meget gode erfaringer. Mye av tematikken er nok utenfor våre interesseområder – men likevel er det mer enn nok seminarer og lignende, som er i våre interesser. Ikke minst er Arendalsuka blitt det viktigste treffpunkt for å vise seg frem – også fra det politiske ståsted. Det er her kontakter kan knyttes.

Deltakere

KNBF deltok fra tirsdag 16. august til og med torsdag 18. august. Fra KNBF stilte Stig, Yashar, Leif Jørgen samt Bjørn. Vi baserte vår deltagelse på en minimumsløsning, hvor hovedfokus var å få kontakt med sentrale politikere fra de viktigste partiene samt møter med Tryg, Flyte (prosjekt ledet av Siv jensen), Redningsselskapet og Sjøfartsdirektoratet.

Alle partier hadde såkalt partitime, hvor de fikk presentert seg ved hjelp av sentrale politikkere. De partiene og personer, som vi presenterte oss for i egne møter var:

  • FrP: Sylvi Listhaug, Ketil Solvik-Olsen og Terje Søviknes.
  • Høyre: Henrik Aasheim

I tillegg fikk vi en meget kort presentasjon av SP’s representant for vurdering av momskompensering av frivillighetsorganisasjoner.

For AP deltok statsministeren i partitimen, men han kunne vi ikke komme i kontakt med grunnet sikkerhetsopplegg.

Vi hadde også en dialog med kommende fylkesordfører i Vestland Liv Signe Navarsete.

Vi deltok også Tryg sin seanse om Drukningsulykker, som varte 1 time med deltakere blant annet fra Tryg, Sjøfartsdirektoratet, Flyte og oss. Viktige tema her var bruk av flyteutstyr i fritidsbåter, promillegrenser, null-visjon av fatale hendelser til vanns og holdninger.

Deretter hadde vi møte med Sjøfartsdirektoratet og Tryg for diskusjon av det videre samarbeidet.

Vi hadde også møte med Redningsselskapet nye Generalsekretær Grethe Herlofson, hvor vi fikk presentert oss samt avtalt at vi skal samarbeide og ha et møte for dette.

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.