Båtinteresserte politikere: Erlend Wiborg (FrP)

Erlend Wiborg (FrP) er vokst opp med fem ukers seilferie hvert år – og nå vurderer familien å skaffe seg motorbåt. – La folk flest få nyte sjøen og båtlivet uten for mye innblanding fra politikere og byråkrater, mener han.

KNBF vil i en serie intervjue ledende stortingspolitikere om deres forhold til båt, båtliv og båtpolitikk. Nå skal vi bli bedre kjent med Erlend Wiborg fra FrP.

Når og hvordan startet båtinteressen?

I hele min oppvekst hadde vi en 36 fots Beneteau seilbåt som mine foreldre og vi fem brødrene seilte masse i hver sommer. Hver sommer seilte vi fem uker enten på norske eller svenskekysten, i tillegg seilte vi mange andre helger. Det blir trangt med en familie på 7 i en båt, men det fungerte godt og vi storkoste oss. Jeg husker det var så trangt så den ene broren min måtte sove i «bokhyllen» i båten. Vi hadde en liten gummijolle med en liten påhengsmotor med som jeg brukte flittig til lek, bading og sette ut ruse. I tillegg seilte jeg Optimistjolle som liten og var jevnlig mannskap med min Bestefar Kristian Hansen på diverse regattaer. Han hadde en IF.

Jeg hadde også en Withjolle med en 9,9 hk Yamahamotor i Vansjø da jeg var yngre. Den ga meg mye glede, overnattingsturer osv.

Fra Færderseilasen for en god del år siden. – Det var den siste Færderseilasen til min bestefar, Kristian Hansen, som på det tidspunktet var 86 år gammel, forteller Erlend. Han er i midten på bildet og til høyre er det fetter Norman Hansen Meyer.

Har du hatt flere båter opp igjennom tiden – og har du båt nå?

With jolle og Optimist flere år tilbake. Nå har jeg ikke båt, men min kone og jeg vurderer å skaffe oss en motorbåt nå.

Hvordan vil du beskrive eget båtliv?

Variert og veldig fint. Få ting jeg trives bedre med enn å høre, se og lukte sjøen

Hva er det beste med båtlivet?

Frihetsfølelsen!

Hva tenker du om begrepet «båtpolitikk»? Er det noe som opptar deg?

Ja, jeg mener det er viktig at man ikke ødelegger frihetsfølelsen og gjennomregulerer båtlivet til folk. La folk få frihet og ansvar på sjøen uten å byråkratisere og lovregulere «alt».

Har du en eller flere viktige «kampsaker» innen feltet?

La folk flest få nyte sjøen og båtlivet uten for mye innblanding fra politikere og byråkrater.

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.