Båtinteresserte politikere: Ove Trellevik (H)

For Ove Trellevik (H) var det helt naturlig å velge båtførerprøven som valgfag på ungdomsskolen. Han brenner for at kommunene tilrettelegger for båteiere og båtbrukere.

KNBF vil i en serie intervjue ledende stortingspolitikere om deres forhold til båt, båtliv og båtpolitikk. Denne gang skal vi bli kjent med Ove Trellevik fra Høyre.

Når og hvordan startet båtinteressen?

Jeg er oppvokst på et lite småbruk ved sjøen på Vestlandet. Sjøen og havet har alltid vært viktig i min slekt. Både til rekreasjon, men også som yrke. For meg var det helt naturlig å velge Båtførerprøven som valgfag på ungdomsskolen. Helt siden vi unger fikk kjøre snekken alene i 10-12 årsalderen har jeg jevnlig brukt sjøen. Ført og fremst til rekreasjon og småfiske.

Har du hatt flere båter opp igjennom tiden – og har du båt nå?

Jeg har båt nå, og har stort sett hele tiden eiet min egen båt. I perioder hvor jeg ikke har hatt båt har jeg kunnet benytte den gamle «snekken» til min far. I denne snekken «vokste» også mine sønner opp før jeg kjøpte båt med påhengs til dem.

Hvordan vil du beskrive eget båtliv?

Jeg bor fortsatt ved sjøen, har nøst og båt. Fritid er begrenset, men det å ha båt på «slippen» nedenfor huset gir en fin form for frihetsfølelse. Jeg kan sette den ut for å ta en lørdag på sjøen, og ta den opp samme dag. Uansett, den blir mest brukt sommerhalvåret.

Hva er det beste med båtlivet?

Frihet til å ferdes fritt. Besøke ulike øyer, kjøre ulike leder. Roen, stillheten ved å bare ligge i ro og fiske.

Hva tenker du om begrepet «båtpolitikk»? Er det noe som opptar deg?

Båtpolitikk er viktig. Kommunene må tilrettelegge for småbåthavner, muligheter for å sette ut og ta opp båter med henger, gjestehavner mm.

Har du en eller flere viktige «kampsaker» innen feltet?

Få kommunene til å tilrettelegge for båteiere og båtbrukere. Enten de er fastboende og trenger båthavn, eller gjestehavner for besøkende. Jeg ønsker meg også en mer liberal strandsonepolitikk som ivaretar båteierne bedre, slik at det for eksempel blir lettere å anlegge private flytebrygger, båtfester ol. på egen eiendom.

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.