Båtinteresserte politikere: Tage Pettersen (H)

Tage Pettersen (H) mener båtpolitikk rommer mye, og det øverste på lista er å sikre vern av sårbare områder gjennom tilgjengeliggjøring og bruk.

KNBF vil i en serie intervjue ledende stortingspolitikere om deres forhold til båt, båtliv og båtpolitikk. Denne gang skal vi bli kjent med Tage Pettersen fra Høyre.

Når og hvordan startet båtinteressen?

Den har vært der hele livet. Familien har hytte i Vansjø hvor båt er eneste transportmiddel. Jeg fikk nok min første båt når jeg var 6-7 år gammel. Samtidig har vi familie som hadde seilskøyte i sjøen hvor vi ofte var med i barndommen. Som voksen valgte jeg en karriere i Sjøforsvaret, hvor jeg blant annet seilte tre år om bord på Kystvakten i Barentshavet. Så jeg elsker alt fra den stille innsjøen til det røffe havet. Alt fra kajakken til fartøy på over 100 meter.

Har du hatt flere båter opp igjennom tiden – og har du båt nå?

Jeg er nok først og fremst glad for å ha venner som har båter i ulike kategorier og størrelser. Selv er jeg nå eier av en Bella 512 med 60 hk som brukes til transport opp og ned til hytta i Vansjø – pluss litt leking med vannsport. I ungdommen var jeg eier av to tresnekker som jeg var veldig stolt av.

Hvordan vil du beskrive eget båtliv?

I dag handler det om avkobling og det å kunne være sammen med gode venner. Det å ta på vesten og gå om bord er på mange måter å gå inn i en verden der hverdagen kan legges igjen på kaia.

Hva er det beste med båtlivet?

Friheten og det å komme nær naturen.

Hva tenker du om begrepet «båtpolitikk»? Er det noe som opptar deg?

Båtpolitikk rommer mye. Det handler blant annet om bærekraft, tilgjengelighet, sikkerhet og regulering. Alle elementene opptar meg.

Har du en eller flere viktige «kampsaker» innen feltet?

Det øverste på min liste er å sikre vern av sårbare områder gjennom tilgjengeliggjøring og bruk. Jeg tror vi alle får at nærere forhold til utfordringer når vi kan se og ta på dem. Dette er for tiden en svært aktuell problemstilling i deler av Oslofjorden.

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.