Båtinteresserte politikere: Tobias Drevland Lund (R)

For Tobias Drevland Lund (R) er det like naturlig å ta båten som bilen. – Båtpolitikk er viktig, og det er noe jeg skulle sett fikk mer oppmerksomhet.

KNBF vil i en serie intervjue ledende stortingspolitikere om deres forhold til båt, båtliv og båtpolitikk. Denne gang skal vi bli kjent med Tobias Drevland Lund fra Rødt.

Når og hvordan startet båtinteressen?

Båtinteressen starta som barn, siden jeg er vokst opp på Skåtøy utenfor Kragerø og er derfor godt vant til båtlivet. Det er like naturlig som å ta bilen for meg.

Har du hatt flere båter opp igjennom tiden – og har du båt nå?

Den første båten jeg fikk som ung, var en liten gummibåt med påhengsmotor. Den var utrolig kjapp til å være så liten og søt. I disse dager har jeg ingen egen båt, men jeg bruker å låne min bestefar sin båt når jeg er hjemme i Kragerø.

Hvordan vil du beskrive eget båtliv?

Jeg skulle ønske jeg kunne vært mer i båt, men i disse dager er det litt for sjeldent. Som nevnt, er mye av båtlivet i disse dager av praktisk karakter. Det handler ofte om å komme seg fra A til Å.

Hva er det beste med båtlivet?

Det aller beste med båtlivet er å ta en tur i åpen båt med gode venner og noe godt å drikke en varm sommerdag. Det er det faktisk ingenting som slår!

Hva tenker du om begrepet «båtpolitikk»? Er det noe som opptar deg?

Båtpolitikk er viktig og det er noe jeg skulle sett fikk mer oppmerksomhet. Det er mange som har interesse for båt, men det er også mange som er avhengig av båt for å komme seg til jobb og skole.  

Har du en eller flere viktige «kampsaker» innen feltet?

Det viktigste for meg innenfor båtpolitikken er å jobbe for bedre merking av skjær. Det er alt for mange triste eksempler på gode folk som har mistet livet på sjøen på grunn av at skjær er for dårlig merket og mangler belysning. Derfor håper jeg at man tverrpolitisk framover kan løfte denne viktige saken innenfor båtpolitikken.