Knut Ødegård til minne

Bilde: Knut Ødegård foran sin «M/B Sinus».

Fredag 1.5.2023 døde hedersmannen innen båtfolket i Norge, Knut Ødegård, fra Trondheim. Han ble vel 99 år gammel. Den 12. mai 2023 bisettes en av de store ildsjelene i både Trondheim Båtforening (TBF) og Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF).

Om Knut Ødegård

Knut Ødegård hadde fått smaken på båtlivet under fem års opphold i Ålesund på 1960-tallet og var klar til å sette en ombygd notbåt på vannet da han fikk ny jobb i Trondheim i 1970. Båten, som han bare var et skall, hadde han brukt all sin fritid på fra våren 1968 og hele 1969 for å bygge den om selv, ble stående igjen i Ålesund, men ved bruk av ferier i 1970 og 1971 ble «M/B Sinus» seilt til Trondheim på en krevende seilas og den 25. juli, inn den lage Trondheimsleia sammen med sønnen på 15 år. Denne båten hadde han helt frem til rundt år 2000. Vinteropplag var på Ringve opplagsplass i denne lange perioden på mer enn 30 år. Knut var en meget aktiv organisasjonsmann og hadde ulike roller i TBF på 1970- og 1980-tallet. Vi siterer her kort hans hovedroller og utmerkelser først i TBF og deretter KNBF:

  • 1974-77 Formann i TBF
  • 1980-83 Redaktør av medlemsbladet «Kompassrosen» i TBF
  • 1981 Tildelt Hederstegn 2. klasse «Kompassroseordenen» i TBF
  • 1990 Tildelt Hederstegn av 1. klasse i TBF
  • 1983 Tildelt KNBF Hederstegn
  • 1983 Tildelt Æresmedlem i KNBF

I Båtforbundet satt Knut i Landsstyret gjennom 1970-tallet og var med i både Teknisk Maritim Komite og Finanskomite.

Knut Ødegård vil bli dypt savnet i Trondheims båtmiljø og i Kongelig Norsk Båtforbund. Vi er dypt takknemlige for alt det frivillige arbeid han har lagt ned både lokalt i Trondheim og nasjonalt i Båtforbundet. Vår medfølelse og våre tanker går til Knut sin nære familie.

Styret i Trondheim Båtforening, KNBF Region Trøndelag og Forbundsstyret i KNBF takker Knut for hans lange innsats for båtfolket.

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.