Båteieres økonomi trues av nedleggelse av båtopplag i Bestumkilen

Innsendere Leif W. Erichsen og Cecilie Lyngby advarer om at stenging av båtoppstillingsplassene på Bestumkilen vil ramme småbåteiere og øke økonomisk ulikhet i Oslo. Marinaen har i over 100 år vært et sted hvor båteiere fra alle samfunnsklasser kan lagre båten gjennom vinteren og utføre nødvendig reparasjon og vedlikehold selv. Miljøet rundt de kommunale båtforeningene i Oslo består av medlemmer med mindre båter og verdier på under 100-200 000 kroner.

En nedleggelse av båtoppstillingsplassene på Bestumkilen vil kreve mye penger for båteiere som vil måtte reparere og vedlikeholde båtene sine på egen hånd. Dette kan føre til farlige situasjoner og usikre båter som kan potensielt føre til tap av liv. Det er også verdt å merke seg at fjordbyen Oslo har et levende båtmiljø, og mange av byens rekreasjonssteder kan kun nås via båt.

Innsenderne påpeker at folkevalgte bør tenke på innbyggerne og ikke la seg forføre av abstrakte høyhusplaner fra byplanleggere og utbyggere. Å beholde båtoppstillingsplasser på Bestumkilen er nøkternt, gammeldags sosialdemokrati som sikrer et godt båtliv for alle, og er til det beste for byen vår. Inntil nå har det ikke blitt lansert noe reelt alternativ til båtoppstillingsplassen på Skøyen.

Innsenderne oppfordrer Rødt til å tenke seg nøye om og snu i denne saken, og understreker at det er viktig å stå sammen for Oslos beste. Bestumkilen er et kollektivt gode som fungerer godt og sikrer at alle i Oslo har tilgang til båtlivet. Nedleggelse av båtoppstillingsplassene vil ramme småbåteiere og øke økonomisk ulikhet i Oslo, og er derfor ikke til det beste for byen vår.

Kilde finner du ved å klikke linken her.

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettleseropplevelse. Ved å surfe på denne nettsiden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.