Bispebrygga tar miljøansvar

Bispebrygga Båtforening med 70 båtplasser i Oslo har vært en foregangsforening innen miljøvennlig havnedrift. For mer enn 10 år siden anskaffet de miljøstasjon for farlig avfall. Nå har de anskaffet nytt rensesystem for sin spyleplass.

Tidlig i august fikk denne foregangsforeningen installert et komplett nytt kullfilterbasert rensesystem på sin spyleplass. Valget falt på den svenske løsningen Haddoc 600 levert av IFAB. Total investering har vært kr. 500.000 og midlene har foreningen fått etter søknad til Bymiljøetaten i Oslo Kommune. Løsningen er meget nett, den er mobil og tas inn vinterstid. Haddoc 600 er et komplett rensesystem for miljøtilpasset skrogrengjøring med robust og vedlikeholdsvennlig teknologi. Man kan velge mellom frittstående, mobilt eller ferdigmontert «Plug&Play»-system. Uansett hvilket alternativ man velger, er systemet enkelt å administrere selv og ingen dyre serviceavtaler er nødvendig, ifølge leverandøren som også gir rengjøringsgaranti.

Du kan lese mer om det nye rensesystemet her

Båtforbundet gratulerer medlemsforeningen Bispebrygga som tar forbundets slagord på kornet; Et bedre båtliv på naturens premisser.

Du kan lese mer om Bispebrygga Båtforening her